1

De grote babywinkel met het beste advies tot je kleine uk geen baby meer is

Je kan nog zo goed voorbereid zijn op je bevalling, als je voor het eerst mama wordt, blijkt dat alle uitstekende raad en elk goed bedoeld advies hoogstens gedeeltelijk effectief is. Je bevalt dan wel van een wolk van een baby maar er wordt zelden een bijsluiter bij geleverd. Het advies van die ene vriendin om vooraf alvast eens in een grote babywinkel als Pericles te gaan grasduinen, zal bijgevolg misschien wel de best bruikbare raadgeving blijken te zijn. En je hoeft er eigenlijk niet eens de deur voor uit!

Ontdek onze favoriete producten

Het verhaal van Pericles begint lang voor het begrip grote babywinkel bekend was. We schrijven 1888 en Léon Van Heuverzwyn en Eugène Hebbelinck besluiten om in Deinze een fabricageatelier voor kinderwagens te starten. De zaken gaan zo goed dat hun atelier amper 10 jaar later de gevestigde Britse productie naar de kroon steekt.

De grote babywinkel Péricles als merk

De naam Pericles duikt voor het eerst op in 1927 toen René De Busseré de zaak had overgenomen. De naam van de Griekse filosoof werd een merknaam van het in 1906 gestichte La Carrosserie Enfantine. Intussen hadden zich in de stad heel wat andere fabrieken gevestigd die kinderspeelgoed of kinderwagens produceerden. Daardoor werd Deinze in die tijd het ‘Nürnberg van het Noorden’ genoemd, naar de Duitse stad waar eerder al een gelijkaardige concentratie was ontstaan. De start van de grote babywinkel Pericles was een feit. 

De grote babywinkel online of bij jou in de straat

Ondertussen zijn we bijna een eeuw later en is La Carrosserie Enfantine nog steeds de verdeler van een kwaliteitsmerk als Pericles. Pericles geeft zijn naam enkel aan producten die betrouwbaar, duurzaam en eerlijk zijn en die je ukje nodig heeft tot het … geen baby meer is. Behalve de vele verkooppunten in Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk, hebben we ook een webshop met outlet-afdeling, die je kan beschouwen als de grote babywinkel waar je als toekomstige ouder naar op zoek bent.

Via beide verkoopkanalen kan je kennismaken met ons uitgebreid assortiment. We hebben het onderverdeeld in zes categorieën uit de babyleefwereld:

-          Ik wandel

-          Ik slaap

-          Ik eet

-          Ik speel

-          Ik verzorg me

-          Ik reis

In elk verkooppunt kan je terecht voor informatie over onze producten. Maar ook als je liever online koopt, kan je bijkomende informatie en advies vragen via ons mailadres info@pericles.be.

Als grote babywinkel biedt Pericles een ruim assortiment aan, gaande van knuffeldoekjes, tot dekentjes in alle mogelijke afmetingen voor een babydeken en andere leuke babykamer inspiratie met ook een ruim aanbod aan kinderkamers. Maar ook verzorgingstafels met bad, eetstoelen voor je baby, plooibuggy's en duowagens, baby boxen en bijhorende parkbekleding en zoveel meer. Breng daarom snel een bezoekje aan Pericles, online in de Pericles webshop of in één van de vele Pericles winkelpunten.