1

Tijd voor je eetstoel, baby!

Je baby is al 6 tot 12 maanden jong als hij zelfstandig kan zitten. Na al dat liggen, rollen en kruipen is dat een van de eerste belangrijke signalen dat je lieveling stilaan maar zeker GROOT wordt. Omdat je deze mijlpaal niet zomaar kan laten voorbijgaan, is dit het uitgelezen ogenblik om een meubelstuk aan te kopen dat als geen ander illustreert wat ons mensen onderscheidt van onze collega’s zoogdieren: DE STOEL. Dus, zodra je spieren er klaar voor zijn is het tijd voor je eetstoel, baby!

We moeten daar niet flauw over doen: we komen op deze aardbol als kleine hulpeloze wezentjes, die alle liefde en zorg van de wereld nodig hebben om te kunnen overleven. In tegenstelling tot andere zoogdieren, die zich nauwelijks enkele minuten na de geboorte al recht hijsen, blijven wij mensenkinderen weken hulpeloos op onze rug liggen. Het duurt maanden vooraleer we op eigen benen kunnen staan. Ons hoofd mooi in balans kunnen houden en met gestrekte rug zelfstandig recht kunnen zitten is daarbij een belangrijke tussenstap. Dat is het moment dat in je huiskamer of keuken een nieuw meubelstuk zijn intrede maakt: de eetstoel. Baby houdt ervan, wees daar maar zeker van. Voor het eerst kan hij samen met de mensen die hij al enkele maanden heeft leren kennen aan tafel zitten en hoort hij er op de sociaal belangrijke eetmomenten helemaal bij.

De eetstoel: baby’s troon

Ook al kan baby nu rechtop zitten, afwisseling blijft belangrijk. Het is uit den boze om hem langer dan nodig in de eetstoel te laten zitten. Maximaal 2 uur per dag, de zitjes in de autostoel inbegrepen, is aangewezen. Aangezien de eetstoel baby’s troon blijft tot hij pakweg 3 jaar zal zijn, is het bovendien belangrijk om meteen de juiste keuze te maken.

Checklist voor baby’s eetstoel

-          Stabiliteit is de voornaamste voorwaarde. De stoel moet zowel bestand zijn tegen druk naar voor achter of in zijwaartse richting. De kans dat de eetstoel baby’s klimrek wordt, is immers zeer waarschijnlijk. Naarmate je baby een peuter wordt, zal hij ook uit de stoel willen klauteren. 

-          In het geval van een mobiele eetstoel moeten de wieltjes daarom ook geblokkeerd kunnen worden.

-          Een eetblad dat stevig vast zit en niet door je baby kan losgemaakt worden is daarom zeker een plus.

-          Zorg dat de eetstoel een rechte rugleuning heeft.

-          Ga na of aan de eetstoel geen onderdelen zitten waar de vingers van je uk tussen kunnen klemmen of waar baby zich aan kan snijden.

-          Eetstoeltjes die aan de tafel hangen, moeten extra beveiligd zijn, zodat ze niet van het tafelblad kunnen glijden. Tafellakens of placemats zijn daarom uit den boze.

-          Zorg dat je baby ingesnoerd kan worden met gebruiksvriendelijke gordels.

Uiteraard is het ook belangrijk dat de eetstoel baby’s eerste eetgewoontes vlekkeloos doorkomt en dat hij bijgevolg gemakkelijk afwasbaar is. Naast de functionele en veiligheidsvoorwaarden is het uiteraard ook niet onbelangrijk dat de eetstoel mooi is om naar te kijken. Tenslotte zal hij maandenlang een notoir onderdeel van je interieur zijn. 

Neem een kijkje naar de kwalitatieve eetstoelen voor baby's als ook naar de comfortabele verzorgingstafels met bad in het ruime assortiment Pericles producten van enkel de hoogste topmerken. Bij Pericles kies je steeds voor het beste voor je baby. Ontdek het snel online in de Pericles webshop of kom even langs in de vele Pericles winkelpunten