1

Hoera we hebben geen babykamer inspiratie!

Je hoeft het niet langer meer te verzwijgen: binnenkort krijgen jullie een baby. Eindelijk, je zat al zo lang te popelen om het grote nieuws te verkondigen en aan de slag te gaan. Nu iedereen op de hoogte is, hoef je niet langer meer te wachten om aan de babykamer te beginnen. Inspiratie vinden durft echter wel eens een probleem te zijn. Maar niet getreurd: geen babykamer inspiratie is misschien wel beter dan foute baby kamerinspiratie. Daardoor ga je immers halsoverkop dingen kopen die, zodra babylief er is, misschien niet zo babyproof blijken dan je had gedacht.

Waar gaat het over? Je hebt lang uitgekeken naar een kindje die je prille liefdesgeluk volledig kan maken. Dus verdient het kleine ukje straks het beste van het beste. Want stel je eens voor dat hij of zij niét het beste van het beste zou krijgen…

Misschien is dat dan wel niet veilig of niet gezond! Misschien zetten al die net-niet-de-beste-spullen en net-niet-de-beste-interieuringrepen in het babyhoofd wel allerlei psychologische dynamiekjes in gang! Misschien zorgen die ervoor dat baby later op het slechte pad terechtkomt! Of misschien wordt hij daardoor wel geen dokter of professor kwantummechanica!

U kent dat soort paniekerige redeneringen wel. Om maar te zeggen dat het toekomstige en prille ouderschap vreemde dingen doet met een mens. Waardoor de twijfel op elk moment en over elk mogelijk onderwerp kan toeslaan. Dat is van alle tijden en er valt naar alle waarschijnlijkheid ook weinig aan te doen, zodat het ook over een eeuw of zo ook nog voor ongemak en zenuwachtigheid zal zorgen. Je kan er dus maar beter voor zorgen dat de twijfel of de wanhoop alvast niet kan toeslaan als het op babykamer inspiratie aankomt. Gene inspiratie kan misschien wel een zege zijn.

Dadendrang bij babykamer inspiratie 

Het zou niet de eerste keer zijn dat jonge ouders in spe, in een soort dadendrang, eigen aan de eerste weken van de zwangerschap, al meteen in vuur en vlam staan voor de babykamer van hun dromen. Doorgaans zijn dat dromen die ruiken naar seringen en zoete drop - en er zit een roze strik rond - maar ze hebben niet per se de realiteitstoets doorstaan. Daardoor blijken de ingrepen en aankopen, zodra de baby er een paar maanden is, ofwel onhandig, gevaarlijk, ronduit lelijk of intussen al uit de mode.

Ga niet meteen in op promoacties bij de zoektocht naar babykamer inspiratie 

Het kan dus geen kwaad om de kat een beetje uit de boom te kijken. Wacht liever nog even vooraleer je de meubelwinkel leegkoopt omdat er een promotieactie is. Beheers je en besteed nog geen fortuin aan muurverf omdat de doe-het-zelfzaak net een folder heeft gebust waarop van die fluogroene muurverf te zien is.

Realistische babykamer inspiratie

Als je wat meer tijd neemt, kan je beter aftoetsen wat echt belangrijk is in zo een kamer. Dan krijg je wellicht babykamer inspiratie die iets realistischer is omdat je beseft dat zo een baby snel groeit en je dus misschien beter een kast kan kopen die daarop voorzien is. Dan kies je misschien een muurverf die een 7-jarige ook nog wel oké vindt. Misschien zal je zelfs beslissen om niet alle spullen tegelijk te kopen zodat er nog ruimte blijft om je te laten verrassen door een paar lieflijke spulletjes uit de tweedehandswinkel of uit dat schattige designwinkeltje dat je op je weg vindt als jullie met zijn drietjes op citytrip gaan naar Porto.

Echt, van dat soort verrassende en ietwat uitgestelde babykamer inspiratie zal baby hoegenaamd geen nare gevolgen ondervinden. Integendeel, misschien ben je straks wel een leuk verhaal rijker, dat je hem of haar over enkele jaren kan vertellen. 

Ontdek alles voor je kinderkamer bij Pericles. In het ruime aanbod vind je een ruim aanbod schattige knuffeldoekjes, bedomtrekken, decoratie voor de babykamer, zachte dekentjes in alle mogelijke afmetingen voor een babydeken en zoveel meer in de Pericles webshop of in de Pericles winkelpunten