1

Mooie, veilige parkbekleding als eyecatcher

Gedurende zowat de eerste 18 levensmaanden van je baby is de babybox een belangrijk meubelstuk in je interieur. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om het park zodanig aan te kleden dat het mooi blendt met het andere meubilair. Of je kan voor opvallende parkbekleding kiezen die er net helemaal uitspringt. Hou er wel rekening mee dat de veiligheid van je kindje boven alles gaat.

Op het ogenblik dat je meubels kiest voor je leefruimte, is de babybox wellicht niet het meubelstuk waardoor je je laat inspireren. Als jonge ouders willen jullie vooral jullie eigen persoonlijkheid en stijl laten spreken. Dat er een paar maanden later plots een nieuw gezinslid om aandacht zal schreeuwen, is op dat ogenblik nog niet echt aan de orde. Er zijn echter keuzes genoeg om het babypark te laten assorteren.

Laat de parkbekleding assorteren/contrasteren

Als babylief er eenmaal is, zal echter snel blijken dat een babypark geen overbodige luxe is. Het is voor mama en papa de ideale oplossing om tijdens de dag toch af en toe de handen vrij te hebben om met de dagdagelijkse klussen bezig te zijn, zonder dat je bang hoeft te zijn dat baby zich zal stoten. Het park zelf kan je kopen in uiteenlopende uitvoeringen en kleuren. De parkbekleding kan je daarbij laten aansluiten of ermee laten contrasteren. Het aanbod is enorm zodat je meteen ook de link kan maken met de kleuren van je woonkamer of met andere designaccenten in de ruimte waar het babypark zijn vaste stek krijgt.

Veilige parkbekleding

De parkbekleding bestaat eigenlijk uit twee delen. De parklegger is bedoeld voor de bodem van het babypark. Het is echter geen matras. Een park kan immers geen vervanger van een bedje zijn. Je kan de parklegger eerder zien als een dik kleed dat zacht is maar tegelijk ook stevig. De parklegger mag immers niet gaan plooien of fladderen als je kindje zich draait en keert, want dan zou het onder de parkbekleding kunnen terechtkomen.

Het tweede deel is de parkomranding. Die kan je tegen de spijlen van het babypark vastmaken. De omranding is vaak gevuld zoals een kussentje en zorgt ervoor dat baby zijn hoofd niet kan stoten tegen de spijlen van het park. Het voorkomt ook dat hij gestoord wordt door visuele prikkels in de kamer. De omrander geeft baby een knus gevoel. Naarmate hij ouder wordt en zich zelfstandig kan rechttrekken, zal hij echter zijn wereld willen ontdekken. Te beginnen met de kamer rondom zich. Op dat ogenblik kan de parkomranding een hindernis zijn. Je kan die echter op dat ogenblik gewoon wegnemen.

Parkbekleding uit één of twee stukken

Soms bestaat de parkbekleding uit één stuk omdat parklegger en parkomrander aan elkaar zijn genaaid. Ook dan is het bijvoorbeeld mogelijk om de parkomrander langs één kant om te plooien. Naarmate je baby groeit zal je ook de parkbodem moeten laten zakken. Zo voorkom je dat je baby over de spijlen kan klauteren. Ook dan kan de parkomrander blijven zitten of kan je ervoor kiezen om hem te verwijderen of onder de parklegger te vouwen. Zorg er hoe dan ook steeds voor dat als je de omrander gebruikt hij goed vastgemaakt is zodat hij niet op het gezicht van je baby kan terechtkomen.

Ben je op zoek naar leuke parkbekleding voor je baby park? Neem dan zeker een kijkje bij Pericles, online in de webshop of in de vele Pericles winkelpunten. Je vindt er ook veilige baby boxen, maar ook een ruim aanbod aan plooibuggy's en duowagens. Kwaliteit, stijlvolle topmerken en comfort worden steeds gegarandeerd.