1

Kies je voor een verzorgingstafel met bad?

De negen maanden tikken traag weg. Traag maar zeker. Straks wordt jullie kindje geboren en start een heel nieuw hoofdstuk. Niet alleen omdat er plots een mondje meer is maar vooral omdat al jullie gewoontes en routines aan herziening toe zijn. Hoe dat precies zal lopen, kan je niet realiteitsgetrouw repeteren. Je zal het moeten ondervinden. Wat je wel kan is ervoor zorgen dat je nieuwe leven zo comfortabel mogelijk ingericht is. Een verzorgingstafel met bad moet misschien op het lijstje om het badritueel gemakkelijker te maken. Of kan je baby straks beter in het grote bad?

Ontdek onze favoriete producten

Het goede nieuws is: een baby moet heus niet elke dag in bad. Pas als hij wat ouder wordt en rondkruipt en hij alles begint vast te grijpen, is een dagelijks bad een noodzaak. Wel is het nodig om telkens na het verschonen de luierzone met water en zeep schoon te maken. Je kan dan ook beter de huid van je kindje met babyolie insmeren om dit gevoelige orgaan soepel te houden. Baby’s huid is immers niet alleen babyzacht, ze is ook uiterst gevoelig. Controleer verder vooral visueel of er nergens vuil aan blijft kleven. Besteed daarbij extra aandacht voor de huidplooien van de hals. Etensresten vinden die gezellige babyplooitjes namelijk ideaal om zich te verstoppen. Een verzorgingstafel met bad kan goed van pas komen. 

Een verzorgingstafel met bad want een bad is meer dan hygiëne

Een bad is meer dan een noodzakelijke hygiënische maatregel. Het warme water, de lekkere geuren van de zeep en babyolie, de zachte handdoeken, de strelingen van mama of papa, … zorgen ook voor een moment van ontspanning met een verzorgingstafel met bad. Zorg ervoor dat de kamertemperatuur tijdens het badritueel schommelt tussen de 22 en 24 graden. Het badwater is 37 graden warm.

Behalve net na het eten kan je je baby op elk moment van de dag in bad stoppen. Net voor het slapengaan is echter voor veel ouders een ideaal moment omdat de rust die het ritueel met zich meebrengt de baby in de juiste slaapmodus brengt.

Verzorgingstafel met bad zorgt voor rust

Er zijn weliswaar een paar riscofactoren die de beoogde rust kunnen dwarsbomen. Helaas worden die vaak veroorzaakt door de zenuwachtigheid van de ouders. Precies omdat ze het meteen heel goed willen doen, beginnen ze vaak zenuwachtig aan het badritueel. Bang om de glibberige baby pijn te doen, bang dat hij het niet fijn zal vinden, bang voor … Die zenuwachtigheid wordt doorgegeven aan de baby, die van de weeromstuit dan begint te huilen en spartelen, waardoor het badritueel effectief een moeilijk momentje wordt.

Zorg er daarom voor dat je alles goed voorbereid. Een handige verzorgingstafel met bad kan daarom het ideale decor zijn. Dan heb je zeep, babyolie, washandje, handdoeken, verse luier, pyjama, … meteen bij de hand en is er geen moment dat je baby alleen moet laten om iets te halen. Een baby alleen laten mag je tenslotte nooit doen. Zelfs niet voor een paar seconden. Dankzij de combinatie verzorgingstafel met bad is de afstand tussen het bad en de verzorgingstafel bovendien miniem, waardoor baby ook niet koud kan krijgen.

Pas op voor de rug: kies voor een verzorgingstafel met bad 

Of je kiest voor een verzorgingstafel mét bad blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Sommige ouders kiezen naast een luiertafel voor een apart badje op een onderstel. Plaatsgebrek kan echter soms roet in het eten gooien.

Wie het geluk heeft over een badkamer te beschikken met een ruime lavabo, heeft misschien een budgetvriendelijk alternatief voor handen. Na enkele maanden kan je dan overschakelen naar het grote bad. Al is dat dan weer vaak geen goed idee voor mensen met een zwakke rug. Een klassiek ligbad staat op de vloer, dus moet je om baby te wassen en hem tegelijk met de andere hand te ondersteunen, heel diep buigen. Misschien dus toch maar even nadenken of die verzorgingstafel met bad geen beter idee is.

Pericles biedt een ruim assortiment aan meubelstukken en items voor zowel de verzorging van je baby met onder meer veilige verzorgingstafels met bad, alsook voor wanneer je baby eet met praktische eetstoelen voor je baby. Zo worden de dagelijkse verzorgingstaferelen puur kinderspel. Neem daarom snel een kijkje naar de vele kwalitatieve Pericles producten van verschillende topmerken, zowel in de Pericles webshop als in de verschillende Pericles winkelpunten