1

Het knuffeldoekje dat monsters doodt en tranenstromen indijkt

Er bestaat in een jong kinderleven, en van de weeromstuit ook in het leven van een ouder, wellicht geen groter drama dan het verlies van een knuffeldoekje. Je kent het wel: op het moment dat je dringend moet vertrekken, als de babysit er net aankomt, net voor bedtijd, … als niets anders troost kan bieden, blijkt het zachte, poezelige vodje spoorloos. In geen wegen of velden (en ook niet onder het kussen van de canapé) te bekennen. Terwijl het er altijd is. Altijd zou moeten zijn. En dan zakt de wereld onder je voeten weg en vloeien er bittere tranen van bodemloos verdriet.

Ontdek onze favoriete producten

  PH23083DOU_Image.jpeg

  DOUDOU BOHO

  € 19,95

  • 60%
  FR100GOLDAO_Image.jpeg

  FOPSPEENDOEKJE GOLD ALLOVER

  € 9,95€ 3,94

  Dát knuffeldoekje dus.

  Het is met een knuffeldoekje zoals met speelgoed. Het is niet per se het mooiste of het duurste of het creatiefst versierde knuffelding waar je kleine uk zijn hart aan verpandt. Zoals de kartonnen verpakking of de nopjesplastiek van de kleuter vaak veel meer aandacht krijgt, dan het cadeautje dat erin verpakt zit, is het vaak ook het meest onopvallende vodje dat baby’s voorkeur wegdraagt.

  Een onopvallend vodje als BFF

  Jammer voor het met goud en kant omrande knuffeldoekje van mammie Christine. Een beetje gênant voor het exemplaar waar peter Johan al die moeite voor heeft gedaan. Alsook is het zonde voor de zachte, zachtere, zachtste knuffels waarmee de kamer in de kraamkliniek meteen na de bevalling gevuld werd. Maar het zou ons niet verbazen dat babylief ervoor kiest om dat extraatje, dat je gratis bij een doos luiers kreeg, als zijn onafscheidelijke vriend te kiezen. Zijn best friend forever.

  Waarom baby die keuze maakt, is een groot babygeheim. Het heeft ook weinig zin om hem of haar op andere gedachten te brengen. Leg je er gewoon bij neer en laat het belang van dit knuffeldoekje goed doordringen.

  Een knuffeldoekje met superkracht

  Knuffeldoekjes zijn voor je baby net niet zo belangrijk als jij bent als zijn mama of papa. Het knuffeldoekje heeft zelfs een voetje voor omdat het er altijd is (nu ja…). Zijn hechting aan het pluisdingetje kan je interpreteren als het opbouwen van een soort zelfbescherming.

  Door alle gevoelens en levensnoodzakelijke zaligheden die hij bij zijn ouders voelt, aan het pluisdingetje toe te schrijven, behoedt hij zich voor momenten dat mama of papa niet in de buurt kunnen zijn. Naarmate het kind ouder wordt, zal ook zijn fantasie meespelen. Hij zal het knuffeldoekje karaktertrekken van papa of mama toedichten of er onvermoede heldendaden op projecteren, die papa of mama misschien zelfs (nog) niet hebben laten blijken. Deze dynamiek zal ervoor zorgen dat het knuffeldoekje magische krachten krijgt, die rust kunnen brengen en in staat zijn jullie te redden van dijkbreuken, met woeste tranenstromen tot gevolg. 

  En het gekke is dat, ook al is je uk intussen uitgegroeid tot een puberende tiener, die al met één been in het volwassen leven staat, zijn knuffeldoekje die toverkracht nooit helemaal verliest. Al is de kans groot dat zoon- of dochterlief dat pas zal toegeven als hij of zij nog een paar levensfasen ouder zijn geworden. 

  Bij Pericles vind je vast het favoritete knuffeldoekje voor je kleintje, handig voor in bedje, in de plooibuggy of douwagen. Maar Pericles biedt verder nog een ruim assortiment aan Pericles producten voor de babykamer. Denk hierbij aan dekentjes met tal van mogelijke afmetingen voor een babydekentje, donsovertrekjes, kussenovertrekjes, lakentjes met sloop, mooie slaapzakken en stijlvolle pyjama's. Ontdek het allemaal in de Pericles webshop of Pericles winkelpunten