1

Naast of achter elkaar in de duowagen?

En plots heb je twee kindjes om mee op stap te gaan. Het hoeft niet eens een tweeling te zijn. Veel ouders plannen hun kinderwens zodanig dat de kindjes kort op elkaar geboren worden. Daar hou je dan beter rekening mee als je de aankoop van je kinderwagen overweegt. Want ligt de jongste nog in de draagmand, dan is de oudste misschien al klaar voor zijn eerste rit met de buggy. Een duowagen is dan de ideale oplossing. Maar moeten ze dan naast of beter achter elkaar?

Duowagens of meerlingwagens zijn kinderwagens waarmee je twee kindjes kan vervoeren. Precies zoals bij de eenlingwagens kunnen ze meegroeien met je baby’s. Op het metalen frame zijn doorgaans een draagmand, een draagbaar autostoeltje en een zitstoeltje monteerbaar. Telkens in tweevoud of in een combinatie die afhankelijk is van de leeftijd van je ukjes. Zo kan baby 2 perfect in zijn mandje liggen te dutten, terwijl baby 1 al zijn ogen de kost geeft in zijn buggyzitje.

De wendbaarheid van de Pericles 1GO duowagen  

Zo een duowagen rijdt uiteraard niet vanzelf. Het duwen van zo een prinselijke koets vergt wel wat extra kracht en behendigheid van mama of papa. Het Pericles 1GO2 frame houdt daar rekening mee.  Het frame is vervaardigd uit een licht aluminium, verstevigd met staal. Vooraan zorgen zwenkbare wielen met een diameter van  25.4 cm en PU-banden voor een optimale wendbaarheid. Achteraan zorgen grote wielen met een diameter van 30.48 cm en PU-banden voor extra stabiliteit. Dit zorgt ervoor dat de duowagen uitermate wendbaar is en zich zo gemakkelijk als een klassieke eenling kinderwagen laat voortduwen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het voetpad omdat verkeersborden of – lichten, vuilniscontainers en caféterrassen je vlotte vaart hinderen en moet je niet geregeld een ommetje laten maken.

Denk aan de draaicirkel van de duowagen

Daar komt het verschil tussen een duowagen met zitjes naast elkaar of een duowagen met zitjes achter elkaar om de hoek kijken. Dit laatste type wordt doorgaans een tandemwagen genoemd. Die is even breed (of smal) dan een eenzit, zodat je er gemakkelijk mee door de deur kan. De draaicirkel van de Pericles-tandemwagen is niet veel groter dan die van een eenzit, waardoor je tijdens het boodschappen doen niet geregeld in de problemen kan komen. Onze duowagen is zo uitgebalanceerd dat niettegenstaande het zwaarste kindje vaak vooraan zit, het toch evident is om bijvoorbeeld een voetpad op te rijden. De versies met drie wielen scoren beter inzake wendbaarheid maar zijn vaak minder stabiel. De versies met drie wielen scoren beter inzake wendbaarheid maar zijn vaak minder stabiel.

Vouwt je duowagen gemakkelijk op?

Of je nu kiest voor de tandemversie van de duowagen als plooibuggy of je gaat voor de side by side duowagen, in beide gevallen zijn de uitvoeringen afhankelijk van het merk zeer uiteenlopend. In de tandemkinderwagens kunnen je baby’s ofwel naar elkaar kijken, wat bijzonder gezellig is, of zitten ze zoals in een busje achter elkaar of gedeeltelijk boven/onder elkaar. Side by side duowagens voor grotere kinderen hebben ofwel aparte zitjes doordat ze gescheiden zijn door een tussenschot ofwel omdat ze eigenlijk bestaan uit twee naast elkaar gemonteerde eenzits.Test voor je je duowagen mee naar huis neemt of hij gemakkelijk samenvouwbaar is en in de koffer van je auto past. 

Ook op zoek naar een kwalitatieve duowagen of makkelijke plooibuggy? Neem dan zeker een kijkje naar het ruime aanbod bij Pericles. Je vindt er alles voor je baby, zo ook veilige baby boxen en bijhorende parkbekleding. Neem een kijkje naar het Pericles producten aanbod te verkrijgen in de verschillende Pericles winkelpunten of breng een bezoekje aan de Pericles webshop. Babywinkel plezier overal gegarandeerd!