1

Een baby box is baby’s eerste huisje

Er zijn in de bevolkingsgroep van de kersverse ouders twee strekkingen. Zij die de baby box niet snel genoeg een plaats kunnen geven in de gezinswoonkamer en zij die het nieuwe meubelstuk hoogstens uit noodzaak gedogen. Die laatste groep associeert de spijlen rond het baby park met de tralies van een gevangenis. De argwaan is bijgevolg vooral psychologisch; we associëren baby’s nu eenmaal niet met gevangenissen. Je kan die psychologie echter ook omkeren. Want spijlen zijn tenslotte ook een manier om te beschermen wat je lief is. Een soort huisje dus. 

Ontdek onze favoriete producten

Voor de grootste groep ouders is de baby box een manier om met een ukje in huis toch nog enige bewegingsvrijheid te veroveren tot ze een jaar tot anderhalf jaar oud zijn. Terwijl je de strijk naar de slaapkamer brengt, naar het toilet gaat of pakweg de aardappelen op het vuur zet kan baby in het babypark onbekommerd zijn babydingen doen. Het plafond bestuderen, staren naar zijn muziekmobiel, met zijn eerste speelgoed experimenteren of zich, jawel, zo goed en kwaad als dat al gaat, rechttrekken om de beenspieren te trainen. Zonder dat er enig gevaar bestaat dat hij, bijvoorbeeld vanop zijn speeldekentje, hetzelfde doet maar intussen ook een stoel omkiept, zijn hoofd stoot tegen de buffetkast of vast geraakt onder de canapé op weg naar de keukenlade.

Een baby box met een exclusief assortiment speelgoed 

Een baby box dat goed gebruikt wordt, is een veilige haven. Baby’s’ eerste eigen stekje, van waaruit hij het eerste kleine cirkeltje van de wereld kan leren kennen. Als het jonge kind nog weinig mobiel is, kan hij dat nog doen terwijl de bodem van het baby park op de hoogste stand staat. Vanaf 6 maanden is je baby echter al zodanig ontwikkeld dat hij mobieler wordt. De bodem moet dan ook naar beneden om te vermijden dat hij over de reling kruipt.

Om dezelfde reden kan je beter ook niet te veel speelgoed in de baby box voorzien. En zorg je er ook voor dat het babypark geen opslagruimte voor babyspullen wordt. In beide gevallen zouden de voorwerpen immers als ontsnappingsmateriaal kunnen dienen. Dat hoeft het entertainmentgehalte voor je jonge spruit weliswaar niet te beperken.

Denk er bijvoorbeeld aan om in de baby box een exclusief assortiment speelgoed te voorzien. Een verzameling die je gescheiden houdt van het speelgoed waarmee hij bijvoorbeeld op de speelmat speelt. Op die manier blijft in het baby park zitten altijd een beetje een nieuwe ontdekking en een spannend avontuur.

Tips voor een goed gebruik van het baby box

·         Voor baby’s van minder dan 6 maanden is de afstand van de bodem van de baby box tot de bovenrand minstens 30 cm bij de hoogste stand. Nadien bedraagt de afstand van de bodem tot de bovenrand minstens 60 cm in de laagste stand van de bodem.

·         Een baby park met de markering EN 12227 voldoet aan de Europese veiligheidsnorm.

·         Plaats de baby box niet te dicht bij een verwarmingselement of een elektrische schakelaar of stopcontact.

·         Zorg ervoor dat je kindje niet bij de muziekmobiel kan en dat die stevig bevestigd is.

·         Een baby park is geen bed.

·         De afstand tussen de spijlen van het baby park moet tussen 4,5 en 6,5 cm zijn. 

Voor een kwalitatieve baby box en bijhorende knusse parkbekleding reken je op Pericles. Je vindt er een ruim aanbod Pericles producten van verschillende topmerken. Zo kan iedereen er passende parkbekleding kopen. Ook voor wanneer je op wandel wil met je baby ben je bij Pericles aan het juiste adres. Bekijk het ruime assortiment plooibuggy's en duowagens in de Pericles webshop of in één van de vele Pericles winkelpunten