1

Kies de kinderwagen die bij jou en je kindje past

Met je kleintje is een kinderwagen een echt onmisbaar stuk. Dankzij een handige kinderwagen blijf jij samen met je kleintje mobiel en in beweging. Met een ruim aanbod en diverse keuzemogelijkheden kan het wel een kleine zoektocht zijn wanneer je de beste kinderwagen kopen wil. Al zijn er wel enkele zaken waar je rekening kan mee houden en die je zoektocht toch net wat eenvoudiger kunnen maken.

Ontdek onze favoriete producten

Pericles, de juiste keuze voor zowel de avonturier als fashionista

Welke kinderwagen je best kan kiezen, wordt bepaald door verschillende factoren. Als je gaat een kinderwagen kopen, kan je best rekening houden met je levensstijl en kiezen voor een kinderwagen die hier perfect bij past. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een allround buggy met uitstekend rijcomfort voor eindeloos wandelplezier? Hou je wel van wandelen in bossen en uitdagendere paden? Of zoek je toch eerder een eenvoudiger model voor regelmatige rustig uitstapjes in het park? En misschien hecht je als echte fashionista ook wel veel aandacht aan een uniek design? Kies dus voor een kinderwagen die zowel bij jou en je kindje past.

Hou je van stevig wandelen of eerder sporadisch flaneren?

Wanneer je gaat een kinderwagen kopen, kan je ook rekening houden met hoe je de kinderwagen zal gebruiken. Zal de kinderwagen intensief gebruikt worden voor lange avontuurlijke wandelingen of eerder sporadisch voor een kort uitje in de stad? En ga je de kinderwagen intensief dagelijks gebruiken of eerder sporadisch voor korte afstanden? Ga je vaak wandelen in het bos of op het strand, dan kan je kiezen voor een terrein kinderwagen die ook in minder stabiele omstandigheden nog steeds goed handelbaar is. Ga je eerder wandelen in de stad, dan is een kleine compacte kinderwagen aan te raden die uiterst wendbaar is maar ook licht is in gewicht.

Met een goede kinderwagen loopt alles op wieltjes

Afhankelijk van het gekozen gebruik zullen de wielen van de kinderwagen verschillen. Zo zijn grote wielen heel handig op onstabiele ondergrond zoals in het bos of in zand. Ook luchtbanden en een omkeerbare duwbeugel kunnen dan heel handig dienstdoen. Kleine wendbare wielen zijn dan weer heel handig in de stad. Maar ook wanneer je denkt enkel stadswandelingen te maken, is wielvering geen overbodige luxe. Denk maar aan met putten, bulten, scheuren of onverharde stukken in ons wegdek die de kinderwagen moet trotseren.

Wil je een kinderwagen kopen die je ook gemakkelijk kan meenemen op verplaatsing, controleer dan eerst even de grootte van je koffer en mogelijkheden van je wagen. Zo zijn er dus heel wat zaken om over na te denken bij het kiezen van een goede kinderwagen. Bij Pericles vind je daarom een ruim aanbod kwalitatieve kinderwagens zodat jullie er zeker ook eentje vinden afgestemd op jullie noden en wensen. Neem een kijkje in onze webshop of verkooppunten