1

Kwalitatieve kinderwagens koop je bij Pericles

Pericles biedt een ruim en kwalitatief aanbod kinderwagens aan. Zo bestaat ons assortiment kinderwagens uit wandelwagens, plooibuggy’s en duo wandelwagens. Daarnaast vind je kinderwagens in verschillende soorten en maten. Daarom is het goed even vooraf na te denken over waaraan je kinderwagen dient te voldoen en over welke opties je kinderwagen dient te beschikken. We geven je alvast een overzichtje van de meest gangbare en handige accessoires waarmee een kinderwagen uitgerust kan zijn. 

Ontdek onze favoriete producten

Basiskeuzes bij een kinderwagen:

 • Kleine of grote afmetingen en wel of niet plooibaar. Afwegingen die te maken zijn en waarbij we ook rekening moeten houden met de mogelijkheden en afmetingen van onze wagen en dan vooral met die van onze koffer.
 • Kinderwagens verschillen ook in wielen. Stevige wielen die tegen een stootje kunnen, zijn aangewezen bij stevige boswandelingen. Wendbare wieltjes komen dan weer heel goed van pas in de stad. Maar ongeacht het type kinderwagen en het gebruik, zijn luchtbanden eigenlijk altijd wel interessant.

Een kinderwagen met flexibiliteit:

 • De verstelbaarheid van het zitje van je kinderwagen kan heel handig zijn. Soms wil je kleintje namelijk graag gewoon gerustgesteld worden door het zien van jouw vertrouwde gezicht, terwijl ze op andere momenten liever eens rond willen kunnen kijken. Wil je een kinderwagen waarbij je je kindje kan draaien zodat je kindje soms met je rugje naar jou zit en veel kan rondkijken als dat je kindje met zijn of haar gezichtje naar je toe kan kijken, hou dan rekening met de verstelbaarheid van het mandje.
 • Adapters maken het mogelijk om een autostoel op de kinderwagen te monteren. Vaak is een kinderwagen zo uitgerust dat hij dus compatibel is met meerdere soorten draagstukken zoals een draagmand, een draagbare autostoel en een draagbaar zitstoeltje. Door te kiezen voor een kinderwagen waarbij je de draagmand kan vervangen door een autostoeltje en nadien door een kinderzitje, kan de kinderwagen meegroeien met je kindje en kan je de kinderwagen blijven gebruiken tot je kindje 4 jaar is. Doorsnee wordt een buggy pas gebruikt wanneer je kindje al zelfstandig kan zitten.

Lekker warm, proper, zacht en handig:

 • De draagmand van je kinderwagen voorzie je best van een matrasbeschermer voor het matrasje, aangevuld met een hoeslaken en een laken of dekentje.
 • Inlegkussens helpen je kindje alle nodige comfort te bieden, daarnaast zijn ze makkelijk uitneembaar en vervangbaar, een ongelukje is dus snel opgelost.
 • Voetenzakken houden de voetjes van je kindje lekker warm.
 • Schelen jij en je partner veel in lengte, dan wil je misschien wel een kinderwagen met verstelbare duwstang. Dat is uitermate handig als je afwisselend met je partner de kinderwagen wil bedienen. Daarnaast kan ook een omkeerbare duwbeugel heel handig zijn, zeker wanneer je over onverharde bospaadjes of in los zand met de kinderwagen gaat wandelen.

Gebruiksklaar bij elk weertje:

 • Regenhoezen kunnen je kindje beschermen tegen de regen.
 • Muggennetten kunnen je kindje beschermen tegen muggen.
 • Parasols helpen je kindje te beschermen tegen te felle zon.
 • Zonnebeschermdoeken kunnen je kindje niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook tegen te fel licht, wind en zelfs regen.

Leuke extra’s voor elke kinderwagen:

 • Een kinderwagen kan ook uitgerust zijn met een handige boodschappenmand.
 • Meerijplankjes bieden de mogelijkheid aan oudere kindjes om mee te rijden met de wandelwagen.
 • Hangspeeltjes kunnen aan de wandelwagen gemonteerd worden en houden je kindje eindeloos bezig tijdens de rit.

Ontdek ook snel de vele mogelijkheden, online in onze webshop of wanneer je een bezoek brengt aan één van onze vele verkooppunten. Pericles biedt je steeds een nieuw en trendy aanbod kinderwagens aan.